На Донеччині затримали бойовика "ДНР", який чергував на блокпосту / НПУ

Співробітники поліції та СБУ затримали 19-річного юнака, який служив у лавах так званої «Молодої гвардії ДНР». 

Читайте такожПовії та розваги: ЗМІ дізналися, як російські розвідники організовують свою роботу в ОРДЛО (фото, відео)

Як повідомляється на сайті Нацполіції, бойовика затримали на КПП «Мар’їнка». Він їхав з окупованої території до своїх батьків у місто Вугледар.

Відео дня

Правоохоронці встановили, що парубок ще у березні 2015 року вступив до лав терористів. Йому зателефонував «працівник поліції ДНР» та запропонував поповнити ряди найманців, які мають нести службу на блокпостах.

Хлопець погодився. Його відразу  відправили на блокпост «Горинич», розташований між Горлівкою та Донецьком. До його обов’язків входила перевірка осіб, здійснення контрольно-пропускного режиму, перевірка документів.  

«Зі слів правопорушника стало відомо, що  він разом з іншими найманцями вимагали гроші у проїжджаючих громадян. «Віджаті» суми сягали від 100 до 2500 тис. рублів. Крім того, озброєні терористи іноді примушували жінок до статевих відносин, для того щоб проїхати блокпост. Всі ці протизаконні дії вони вчиняли через брак грошей», - вказано в повідомленні.

Крім того, затриманий розповів, що він виходив на чергування близько 2 разів на тиждень. При цьому він і досі навчається у місцевому училищі.

Проти бойовика відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.