Станом на 12:00 бойовики вже 8 раз обстріляли позиції ЗСУ / фото facebook.com/pressjfo.news

Сьогодні, 24 лютого, у районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано загострення ситуації, внаслідок бойових дій та інтенсивних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ загинув український військовий.

Про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк.

"Від початку цієї доби станом на 12:00 на лінії бойового зіткнення зафіксовано загострення обстановки порівняно з минулою добою", - зазначив він.

Відео дня

Російсько-окупаційні війська здійснили загалом вже 8 прицільних обстрілів оборонних позицій ЗСУ. Загалом від початку поточної доби ворог випустив близько 140 мін 120 та майже 100 мін — 82 калібрів.

Так, на Луганському напрямку бойовики здійснили 6 обстрілів. З 5:00 окупанти розпочали обстріл оборонців Новозванівки. Тут окупанти протягом години випустили близько 30 мін калібрів 120 та 82 мм, вели вогонь з озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Водночас російсько-окупаційні війська здійснили 18 пострілів з артилерії калібру 122 мм та випустили 55 мін 120 калібру по оборонцях Золотого-4 з напрямку окупованого міста Первомайськ.

Читайте такожНа Донбасі поблизу блокпосту бойовиків підірвався мікроавтобус, є жертви - прес-центр ООС (відео)

Крім того, ворог вів вогонь з озброєння БМП, зенітної установки ЗУ-23-2 та випустив 20 мін 82-го калібру по оборонцях Катеринівки.

З 5:00 з окупованого Первомайська противник вів інтенсивний обстріл з мінометів та озброєння БМП захисників Новоолександрівки. Українські військові зафіксували розриви близько 50 ворожих мін 120 та понад 60 мін — 82 калібрів.

Після 6:00 захисники Золотого-1 також потрапили під мінометний обстріл. Протягом 10 хвилин з напрямку Первомайська окупанти випустили 5 мін 120 калібру. У цей самий час ворог вів мінометний обстріл оборонців Новозванівки, випустивши декілька мін калібру 82 мм.

На Донецькому напрямку від початку поточної доби зафіксовано 2 ворожі обстріли на приморській ділянці лінії розмежування.

З близько 4:00 ранку протягом години противник випустив 8 мін калібру 120 мм та вів вогонь з великокаліберних кулеметів по оборонцях Водяного.

З 7:30 окупанти розпочали мінометний обстріл ЗСУ поблизу Лебединського.

Захисники України вели адекватні оборонні дії та придушували ворожу активність черговими вогневими засобами.

Як повідомляв УНІАН, вчора бойовики з ПТРК обстрілювали українські позиції на Донбасі, один військовий загинув.