Експерт відзначив переваги ЗСУ / фото УНІАН

Військові формування терористів "Л/ДНР" на Донбасі на сьогоднішній день є небоєздатними, і можуть лише підтримувати видимість лінії фронту. Однак, незважаючи на перевагу ЗСУ, Україна не має можливості закінчити війну на Донбасі.

Таку думку висловив військовий експерт Юрій Кочевенко. Він оцінив панічну заяву засновника "ДНР" Олександра Ходаковського щодо переваги ЗСУ у військовій могутності, передає «Обозреватель».

Читайте такожСБУ викрила в Луганську агентурну мережу російської розвідки

Відео дня

"Якби нам протистояли тільки бойовики, навіть включно з російськими найманцями – наша перевага є очевидною, особливо з огляду на наш мобілізаційний резерв. В оперативному резерві першої черги понад 80 тис. військовослужбовців, готових у будь-який час поповнити бойові частини, які мають бойовий досвід, знають свою посаду", – розповів Кочевенко.

Як зазначив військовий експерт, Україна може наростити угруповання, яке швидко закінчило б війну на Донбасі, "якби не одне "але".

"Фактично збройними силами "республік" є два армійські корпуси – 1-й "ДНР" і 2-й "ЛНР". Вони фактично входять у південний військовий округ Росії, зав'язані туди логістично, зав'язані системами безпеки, мобілізаційним поповненням. У цих двох корпусах, за даними нашої розвідки, передбачено розгортання штату втричі – на одне місце приходять три росіянина. Це відпрацьовані мобілізаційні заходи", – пояснив він.

"У тому стані, в якому зараз сили цих "республік" – враховуючи морально-психологічний стан їх особового складу, постійні проблеми з алкоголем, наркоманією, невиплатою зарплати – вони слабо боєздатні. Тільки підтримувати видимість лінії фронту вони можуть. Але за ними в Ростовській, Воронезькій, Волгоградській областях стоять потужні сили РФ, які в будь-який момент, як було в 2014 році, готові туди увійти", – констатував експерт.

Також Кочевенко нагадав, що Україна продовжує бути вірною Мінським домовленостям, згідно з якими ні про яке військове вирішення мови бути не може.