Розведенню має передувати тривалий період тиші / фото УНІАН

Розведення військ на Донбасі стане можливим лише в разі, якщо терористи "Л/ДНР" повністю припинять обстріли на відповідних ділянках лінії розмежування.

Читайте такожРозкрито масштабні втрати окупантів на Донбасі за вересень (фото)

Про це заявив військовий експерт, колишній спікер Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає «Обозреватель». За його словами, командування Операції Об'єднаних сил перед відведенням військ матиме переконатися в цілковитій безпеці такого кроку для мирного населення і військового персоналу.

Відео дня

"Щодо відведення – цьому процесу повинен передувати певний період, коли на цій ділянці фронту не ведуться обстріли наших позицій, а також мирних жителів, які проживають на території, яка межує з цією ділянкою фронту", – підкреслив Селезньов.

"По-друге, має здійснювати свої повноваження певна спостережна місія ОБСЄ, щоб негайно реагувати на всі ризики і зазіхання протилежної сторони конфлікту", – додав він.

За словами військового експерта, командування Операції Об'єднаних сил "має певний план протидії", якщо ситуація саме на ділянках розведення буде загострюватися.