Контрольний пункт в'їзду-виїзду "Маріїнка" на Донбасі щодня перетинають близько шести тисяч осіб, на свята ця цифра може збільшуватися вдвічі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами людей, що перетинають лінію розмежування, спочатку вони проходять блокпости терористів, потім їх "пункт перетину", далі потрібно проїхати нульові позиції українських військових і, нарешті, пройти контроль Держприкордонслужби.

"Тут без проблем - там важко. Довго чекати", - кажуть деякі пенсіонери. Більшість з них їдуть на підконтрольну Україні територію за пенсією.

Читайте такожВидають себе за цивільних: окупанти посилили передову снайперами-найманцями

Люди, які приїхали з окупованого Донецька, розповідають, що в місті зараз мало машин і жителів. "Місто порожнє, розумієте? Всюди оренда, магазини не працюють, транспорт працює погано, роботи немає", - розповів один з жителів окупованого міста.

Інша мешканка ОРДО розповіла, що для неї немає значення, який прапор буде в окупованому Донецьку: український чи російський. Деякі люди зізнавалися, що мають одразу три паспорти: України, РФ і ніким не визнаної "ДНР".

Як повідомляв УНІАН, у Донецьку терористи "ДНР" почали зупиняти автомобілі з українськими номерами та відвозити їх на евакуаторі.