У місті частково відновили водопостачання та подачу газу / УНІАН

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Читайте такожВ Авдіївці почалась добровільна евакуація

"Ніч у Авдіївці пройшла відносно спокійніше. Російські бойовики продовжували стріляли із "Градів", гармат і танків. Але не порівняно із вчорашнім днем. Вдалось навіть трошки поспати і мешканцям змученого міста, і захисникам", - написав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, окупанти з 29 січня обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали. 30 січня місто через обстріли залишилося без водо-, електро- і теплопостачання.

Внаслідок відключення високовольтної лінії було припинено електропостачання Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції. У місті оголошено надзвичайний стан.

За словами президента України Петра Порошенка, вживаються необхідні заходи для того, щоб забезпечити теплом 153 багатоквартирні будинки та 3,5 тис. приватних будинків: військові розгорнули зимові намети, військово-польові кухні, уряд забезпечив генераторами; також створені всі умови для забезпечення автобусами та добровільної евакуації населення.

Вчора прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Авдіївку, де провів засідання оперативного штабу з врегулювання надзвичайних ситуацій. Він сказав, що в місті вдається зберігати тепло у будинках, але відновлення постачання електроенергії неможливе без припинення вогню.