Далеко не всі дрони-камікадзе вдається збивати / скріншот

Військовий оглядач Олександр Коваленко заявив, що дронові атаки по Одеській області, які російська армія останнім часом здійснює по ночах, викликають велику стурбованість.

"Сьогодні була в Одесі складна ніч... Не буду говорити про свої спостереження за останні ночі, але оптимізму вони не вселяють. Мобільні групи перехоплення вичавлюють із себе максимум, але є нюанси, які не від них залежать... Якщо європейські країни не хочуть вирішувати питання з Shahed-131/136 над Талліном, Ригою, Гданськом, Копенгагеном, Констанцою і Варною, то вони повинні вирішувати питання з поставками ППО Україні вже зараз", - акцентує експерт.

Він зазначає, що загалом цієї ночі по Україні було задіяно 25 дронів-камікадзе, з яких 15 збито. Тільки в Одесі та Одеській області збито 10 ударних безпілотників росіян, але є влучання (падіння).

Відео дня

Аналітик уточнює, що має місце специфіка географічного розташування Одеси, не вистачає комплексів ППО для збиття дронів над Чорним морем.

"На жаль, наша гордість - море, під час воєн це і наш бич", - констатує Коваленко.

За його словами, у ніч на 11 березня через дронову атаку в місті загинули птахи. Зокрема, дружина експерта вранці знайшла у дворі мертву синицю.

"Цієї ночі один із розривів пролунав недалеко від нас. Птаха, мабуть, контузило вибуховою хвилею, і він впав біля нас", - розповів Коваленко.

Удар по Одесі

Уночі 11 березня російська армія завдала масованого дронового удару по Одесі та Одеській області. Цього разу ворог відтермінував його на другу половину ночі. Бойова робота Сил оборони тривала півтори години. Підрозділи протиповітряної оборони відбивали потужні хвилі "шахедів", які заходили з акваторії Чорного моря та складними маневрами поміж житлових і промислових кварталів ускладнювали роботу ППО.

Десять безпілотних апаратів типу "Shahed-131/136" було збито. Але не вдалося уникнути влучень. Зокрема, в Одеському районі уражено інфраструктурний об'єкт, пошкоджено адміністративні будівлі, почалася пожежа. Ударною хвилею вибито шибки приватних будинків навколо, уламками завдано руйнувань господарським будівлям.

Вас також можуть зацікавити новини: