Ягун зазначив, що піхотинців завжди не вистачало будь-якої воюючої армії / фото 36 ОБрМП ім. Михайла Бєлінського

Генерал-майор, колишній заступник голови СБУ Віктор Ягун зазначив, що мобілізація передбачає, що людину пошлють туди, де вона потрібна. Він зазначив, що якщо людина хоче вибрати своє місце в армії, то їй варто рекрутуватися.

"Піхотинців завжди не вистачало будь-якій воюючої армії. В Україні йде повномасштабна війна і наступ агресора доводиться відбивати на багатьох ділянках фронту. Якщо військовозобов'язаний хоче вибрати іншу військову роботу, наближену до своїх професійних навичок у цивільному житті, йому краще пройти процедуру рекрутингу", - пояснив Ягун у коментарі виданню "Фокус".

За його словами, в цьому випадку треба вибрати підрозділ і підписати з ним контракт.

Відео дня

"Мобілізація передбачає насамперед призов. Якщо людину мобілізували і не знайшли йому застосування в інших місцях, значить йдеш куди потрібно", - вказав експерт.

При цьому він уточнив, що в середньому на одну посаду IT-фахівця припадає 50 місць в піхоті, тому хтось із айтішників потрапить в піхоту.

"У цьому плюс рекрутингу: людина вирішує сама, де буде затребувана. Може він хороший водій, розбирається в двигунах. Але стрільба залишається базовим умінням будь-якого військового. При масштабному наступі ворога не відсидишся в штабі і не скажеш, що не вмієш стріляти", - підсумував Ягун.

Рекрутинг в Україні - останні новини

Міноборони в листопаді 2023 року запустило проект по рекрутингу добровольців до лав ЗСУ. В рамках ініціатив кожна людина може сам вибирати конкретний підрозділ і посаду в армії, де його досвід буде корисним.

4 січня 2024 року в заступник Міністра оборони Наталія Калмикова зазначила, що проект рекрутингу набирає обертів і вже отримано в цілому більше 17500 відгуків - в середньому дев'ять відгуків на одну вакансію. 

У свою чергу віце-прем'єр-міністр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що фахівці розробляють проект для цифрового рекрутингу в ЗСУ, де важливим елементом стане пошук операторів дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: