Бакликов загинув на місці ворожого обстрілу / фото facebook.com/oleksandrbaklykov

Міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов, який приєднався до Збройних сил України восени 2022 року, загинув під час виконання бойового завдання. Про його загибель у Facebook написав мер Тростянця Юрій Бова. 

"Україна втратила Героя і Патріота. Не можу досі повірити, на фронті загинув колега, друг Олександр Бакликов, міський голова міста Лебедин Сумської області", - зазначив Бова.

Також він повідомив про обставини смерті Бакликова. Відомо, що автомобіль, у якому мер їхав на один із флангів, де ворог оточив інших військових його взводу, росіяни обстріляли з кулеметів із засідки. Він загинув на місці. Бакликов взяв на себе удар та закрив побратима, якого поранило.

Відео дня

Що відомо про мера Лебедина Олександра Бакликова

Бакликов народився у Лебедині на Сумщині. Працював токарем, учителем, був приватним підприємцем.

У 2015 і 2020 роках був обраний міським головою Лебедина.

У вересні 2021 року депутати проголосували за дострокове припинення повноважень Бакликова, проте згодом суд поновив його на посаді.

У вересні 2022 року мер повідомив, що долучається до лав ЗСУ.

"Колишніх десантників не буває. І мені здоровому, досвідченому десантнику неймовірно боляче ховати наших дітей, які гинуть за Україну, за кожного з нас. І тому я ухвалив рішення, яке вважаю єдино правильним. Я відбув у відрядження для пришвидшення нашої перемоги. Сам багато чого вмію і зможу поділитися цим з молодшими братами по зброї. А чомусь ще й вони мене навчать", - написав тоді Бакликов у Facebook. 

Вас також можуть зацікавити новини: