Поховають військову на Рівненщині / колаж УНІАН, фото з Facebook-сторінки Юрія Слобожанського

Завтра на Рівненщині поховають 30-річну снайперку Катерину Шинкаренко, позивний "Віскі", яка загинула наприкінці лютого, відбиваючи прорив російських військ під час виходу ЗСУ з Авдіївки на Донеччині. Про це повідомив волонтер Юрій Слобожанський.  

"Завершилися усі процедури. І тепер, так би мовити, офіційно... Загинула 22 лютого разом з групою при відбиті прориву ворога, при відході ЗСУ з Авдіївки. Ласточкине – Сіверне. Бойова ситуація склалася так, що тіла лишилися глибоко в тилу ворога, без можливості евакуації. І тільки на цьому тижні нам вдалося повернути їх додому, а вже вчора завершили усі офіційні заходи зі встановлення особи та впізнання", - розповів волонтер.

За його інформацією, Шинкаренко – уродженка та жителька Краматорська. Була снайпером взводу снайперів 53-ї ОМБР, нагороджена орденом "За мужність" III ступеня, відзнаками Генштабу "Золотий хрест" та Міноборони "Хрест доблесті". У Катерини залишився син Денис.

Відео дня

Поховають загиблу військову у місті Острог на Рівненщині завтра, 16 квітня.

За даними Острозької міськради, заупокійна служба пройде у Свято-Миколаївській церкві. Попрощаються із захисницею на Майдані Свободи, а поховають її на Алеї Героїв.

Снайперка, яка втратила ногу на війні, збирається на фронт

25-річна снайперка Анастасія Савка на псевдо "Фенікс" зі Львова, яка втратила ногу на війні, після реабілітації та протезування знову планує повернутися до війська.  

До великої війни Анастасія працювала у салоні автосервісу. А з початку вторгнення – стала снайперкою. У складі 118-ї бригади вона знищувала ворогів на запорізькому напрямку. Снайперка втратила ногу, коли підірвалась на ворожій міні. Уламки сильно пошкодили ліву ногу захисниці, врятувати її не вдалося.

Вас також можуть зацікавити новини: