Яка ситуація у Харкові сьогодні? / Скріншот

Інфраструктура Харкова та області постійно й цілеспрямовано знищується російськими окупаційними військами.

УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається через вторгнення РФ в Харкові й області сьогодні, 6 травня:

21:43 Окупанти зосереджують найбільші зусилля на напрямку від Ізюма на Краматорськ та Слов'янськ, а також в районі Попасної та Сєвєродонецька, але просунуться їм не вдається — Арестович на брифінгу 6 травня.

Відео дня

20:45 Фотографував на окружній: у Харкові після вторгнення РФ в Україну зник член Національної спілки журналістів Ігор Гуденко.

20:27 Генштаб ЗСУ повідомляє про відновлення контролю над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки у Харківській області. Повідомляється, що населені пункти було звільнено внаслідок настання підрозділами Сил оборони України.

19:15 Відео з району звільненої Вільхівки, що під Харковом. Раніше повідомлялося, що Вільхівка майже повністю знищена: більшість житлових будинків, підсобних господарств, цивільний автотранспорт, місцева школа та магазини пошкоджено або зруйновано повністю. Також на місці виявлено знищену бронетехніку окупантів, використану зброю та тіла російських військовослужбовців.

18:49 Приліт до одного з районів Харкова! Не залишайте укриття!

18:35 Сили оборони України відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частиною села Черкаські Тишки на Харківщині — Генштаб ЗСУ.

18:28 Повітряна тривога у Харкові та області! Всі в укриття!

18:01 Відбій повітряної тривоги у Харкові та області.

17:22 Повітряна тривога у Харкові та області! Всі в укриття!

16:19 На Харківщині взяли у полон 11 російських снайперів — СБУ

15:27 В ніч на 6 травня та сьогодні вранці російські окупанти двічі обстріляли Північну Салтівку. В області за добу під удар потрапили Золочів, Чугуїв, Лозівська громада, Дергачі. Двоє людей загинули, восьмеро поранені. "На вулицях перебувати без нагальних потреб зарано і небезпечно", — повідомив голова Харківської ОВА.

15:18 Економія палива: харків'ян просять утриматися від поїздок без потреби.

13:55 6 травня, 72 добу оборони Харківської області.

13:45 Як виглядає Салтівка після рашистських обстрілів.

13:09 Орки збирають підписи за "референдум" про приєднання Харківщини до Білгородської області, — 24 канал із посиланням на джерела у розвідці. Повідомляється, що Росія створила запасний план про приєднання нашої території. Замість референдумів та створення нових "республік" вони вирішили просто збирати підписи, щоб приєднати прикордонні Харківські населені пункти до Білгорода. Звичайно ж, місцевих ніхто не питає, чи хочуть вони цього, чи ні.

12:08 У Харкові викрили торгові точки, які незаконно продавали тютюнові вироби. Група осіб через торгові точки на території харківських ринків здійснювала незаконну реалізацію тютюнових виробів без марок акцизного податку. 5 травня 2022 року було проведено п'ять оглядів місць незаконного продажу цигарок. Під час перевірки виявлено та вилучено понад 16 000 пачок цигарок. Порушено кримінальне провадження за фактом незаконного придбання та збуту тютюнових виробів (ч. 1 ст. 204 КК України). Ведеться досудове розслідування.

11:54 Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко: "Українські піхотинці — наші мужні, незламні захисники та захисниці — боронять наш народ, несуть мир та спокій в кожну домівку та з кожним кроком наближають Україну до перемоги! Вітаємо з Днем піхоти! Слава героям!"

11:36 Свіжа карта ситуації на Сході України від європейських військових експертів ▪Українська армія проводила контрнаступ у районах Харкова, Ізюму та Херсона. Подробиці та ступеня успіху цих наступів поки що не зрозумілі. ▪️У свою чергу окупанти вступили в бій з ЗСУ в районі Старого Салтова (на схід від Харкова). ▪️ Як і раніше, армія Росії продовжувала спроби оволодіти Рубіжним і Попасною, активно обстрілюючи ці райони.

11:15 Дівчина рішуче вирушила на порятунок своєї сім'ї в Ізюм, де залишалися її син, бабуся та мати сестри.

Вона добиралася по полях, лісах і перетнула річку на човні: "Перші слова моєї дитини, які я ніколи не забуду: "Мамо, я знав, що ти мене врятуєш".

11:14 Нині у місті звучить сигнал тривоги

За обстановкою зараз більш-менш спокійно, але це не привід ігнорувати всі правила безпеки.

Залишайтеся в укритті, якщо щось зміниться - ми вам повідомимо

9:46 Наслідки вчорашнього прильоту до Епіцентру.

9:32 Внаслідок ракетного удару окупантів по Лозівщині 5 травня загинула 87-річна жінка — жителька села у Надеждівському старостинському окрузі, повідомив мер Лозової Сергій Зеленський.

9:15 На базі Куп'янської міської лікарні Харківської області у облаштованому окупантами шпиталі перебувають до 300 поранених - Генштаб ЗСУ

06:00 Ніч у Харкові пройшла спокійно, без повітряних тривог.

05:00 У Дергачівській громаді на Харківщині всі фермерські господарства знищені обстрілами чи пограбовані загарбниками, а поля всіяні мінами. Загарбники продовжують активно обстрілювати місто Дергачі, селища і села громади. Особливо значні руйнування від обстрілів, окрім міста, є у Прудянці, Слатиному, Руській Лозовій та деяких інших селах, де знищено багато приватних будинків, магазинів, підприємств.

Вас також можуть зацікавити новини: