РФ вважає атаку під Бахмутом трампліном для літнього наступу, - експерт Defense Express

Завдання Сил оборони України наразі полягає не тільки в тому, щоб перемолоти ворога навколо Часового Яру. Втім, це місто є психологічною точкою фронту. Про це військовий експерт Defence Express Іван Киричевський заявив в ефірі "Еспресо".

"Ситуація біля Часового Яру є для нас дуже важливою психологічною точкою, там постійно тривають складні бої. Але, якщо дивитися на ситуацію на Бахмутському напрямку, то росіяни намагаються наступати по 60 кілометровій ширині фронту, який починається від Часового Яру і йде до Білогорівки Луганської області. Щоб відкрити шлях для просування на Краматорськ і Слов'янськ, росіяни атакують саме по такому широкому напрямку. І акцентуючи лише на подвигах наших захисників лише в районі Часового Яру, ми ігноруємо подвиги наших захисників на інших ділянках Бахмутського напрямку, які теж роблять свою справу в умовах дефіциту ресурсів", - заявив Киричевський.

Водночас експерт закликав аналізувати ситуацію в інших точках Бахмутського напрямку, а не лише в Часовому Яру, аби не спрощувати задачу росіянам. 

Відео дня

"Для наших військ задача стоїть не тільки перемолоти росіян в районі Часового Яру. На Бахмутському напрямку задача полягає в тому, що нам потрібно максимально ускладнити ворогу завдання щодо переходу до їхнього літнього наступу. Тобто саме операцію на Бахмутському напрямку росіяни вважають трампліном для наступу. Якщо трамплін буде поламаний, то наступ теж поламається. На жаль, ціна питання значно вища, ніж просто дивитися скільки кілометрів росіянам залишилося до Часового Яру й чи встигнуть вони до 9-го травня, чи ні", - додав Киричевський.

Ситуація біля Часового Яру - деталі

Росіяни стугнули у район Часового Яру багато свох сил. Там останнім часом ситуація важка. Українські оборонці водночас заявляють, що навіть незначні просування окупантів не свідчитать про збільшення реального шансу захопити місто до 9 травня.

Зокрема заступник командира 2-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової Київської бригади ЗСУ Олексій Тарасенко заявив, що захопити Часів Яр в строк до 9 травня росіянам "абсолютно нереалістично".

Раніше, 14 квітня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що загарбницька армія отримала завдання захопити місто до 9 травня. 

Військовий експерт Центру оборонних стратегій, полковник запасу Віктор Кевлюк пояснив, що у разі захоплення Часового Яру окупанти матимуть гарний плацдарм для розвитку наступу в напрямку Костянтинівки й Дружківки.

Вас також можуть зацікавити новини: