Віктор Кевклюк описав ситуацію в місті Часів Яр / колаж УНІАН, фото facebook.com/GeneralStaff.ua, DeepState

Часів Яр Донецької області має велике оперативно-стратегічне значення. Поки місто далеке від оточення, але наміри ворога чітко простежуються, заявив  військовий експерт Центру оборонних стратегій, полковник запасу ЗСУ Віктор Кевлюк.

"На відміну від втрачених нами Бахмута й Авдіївки, Часів Яр – це реально важливий пункт, і обидві сторони це розуміють. Якщо Часів Яр буде захоплено, то противник отримає гарний плацдарм для розвитку наступу в напрямку Костянтинівки й Дружківки. Якщо подивитися на карту, то бачимо шосе Харків – Ізюм – Бахмут. Вздовж цього шосе розташовано чотири добре підготовлених укріпрайонів – Слов'янськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка", – розповів він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

За його словами, якщо окупантам вдасться ізолювати Костянтинівку, тоді для ворога відкриються певні перспективи. 

Відео дня

"Насамперед буде порушена логістична лінія Сил оборони в цьому районі, і надалі це може призвести до обвалення всього фронту оборони ЗСУ в Донецькій області", – зауважив він.

Кевлюк додав, що зараз росіяни намагаються просунутися з півночі через Богданівку й Калинове, зі сходу в західному напрямку по шосе Бахмут – Часів Яр. Водночас з півдня противник атакує через Іванівське на Ступочки.

"Тобто вимальовується класична російська схема, яка ними непогано опанована – це спроба оточити гарнізон Часового Яру. Поки що до оточення дуже далеко, але наміри чітко простежуються", – наголосив Кевлюк.

Війна в Україні: це варто знати

За даними Генерального штабу ЗСУ, протягом поточної доби на фронті відбулося 87 бойових зіткнень. Зазначається, що тільки на Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 27 атак. На Новопавлівському ворог 26 разів намагався прорвати оборону українських військ.

При цьому навесні і влітку російські окупанти спробують посилити штурмові і наступальні дії на фронті. Про це заявив президент України Володимир Зеленський. 

Таку ж оцінику дав очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов. За його словами, ЗСУ будуть "відносно добре підготовлені до цього, а потім побачимо, що буде далі".

Вас також можуть зацікавити новини: