В ЗСУ є потреба у комплектуванні посад молодших офіцерів \ фото t.me_V_Zelenskiy_official 4

В Україні сержанти без вищої освіти, але з бойовим досвідом, зможуть обіймати офіцерські посади.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника відділу військової кадрової політики Департаменту кадрової політики Міноборони полковник Сергій Литовченко.

Він зазначив, що в умовах інтенсивного ведення бойових дій значно підвищилась потреба ЗСУ у комплектуванні посад молодших офіцерів.

Відео дня

Литовченко пояснив, що в даний час первинні посади молодшого офіцерського складу комплектуються в першу чергу за рахунок випускників вищих військових навчальних закладів, офіцерів запасу, сержантів і старшин, які мають вищу освіту.

Але наразі на посадах офіцерів проходять військову службу певна кількість сержантів і старшин, які не мають вищої освіти та не пройшли відповідний курс військової підготовки. Проте, зауважив Литовченко, ці військовослужбовці набули вагомий бойовий досвід і успішно виконують службові обов’язки на цих посадах.

"Саме вмотивований та досвідчений особовий склад дає змогу нашій державі отримувати нові перемоги та звільняти окуповані території", - сказав Литовченко.

Укомплектування ЗСУ

З метою підвищення укомплектованості первинних посад молодшого офіцерського складу під час дії воєнного стану, 20 березня Верховна Рада ухвалила відповідний закон, який направлено на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Вас також можуть зацікавити новини: