Політолог сказав, хто з оточення Володимира Путіна висловив невдоволення війною / фото REUTERS

Єдина людина, з якою рахується президент РФ Володимир Путін, висловила невдоволення війною з Україною.

Російський бізнесмен, головний акціонер та екс-очільник ради директорів банку "Россия" Юрій Ковальчук (його називають особистим банкіром Путіна) висловив незгоду з діями Міноборони РФ, розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю УНІАН.

"З'ясувалося, що незгоду ця людина висловила в управлінні військами, діями Міністерства оборони. Я навіть вирахував, хто це був. Це напевно Юрій Ковальчук", - заявив співрозмовник.

За його словами, підприємець єдиний говорить з російським лідером на "ти".

"Дуже близька Путіну людина і єдина людина, що користується впливом на нього. Єдиний, з ким Путін рахується...", - стверджує експерт.

Піонтковський вважає, що Ковальчук не критикував президента. Публіцист сказав, що бізнесмен є "мозком" кампанії з відбілювання глави РФ і звинувачення генералітету.

Раніше американська газета The Washington Post, посилаючись на дані розвідки, повідомила, що людина з найближчого оточення Володимира Путіна нещодавно висловила незгоду безпосередньо президенту Росії з приводу ведення війни проти України.

Повномасштабна війна Росії проти України - важливі новини

Війська РФ рано вранці 24 лютого вдерлися в Україну, окупанти почали бомбити різні об'єкти, захоплювати населені пункти і вбивати мирних жителів. Кремль назвав дії своїх військ "спецоперацією" і обіцяв, що вона дуже швидко закінчиться.

Українська армія за підтримки країн Заходу, зокрема, США, держав ЄС і Канади, дає гідну відсіч супротивнику. Наші бійці наприкінці серпня пішли в контрнаступ і серйозно просунулися на низці напрямків, у тому числі була деокупована майже вся Харківська область.

21 вересня Володимир Путін поставив громадян РФ перед фактом, що в країні розпочалася мобілізація військових, які знаходяться в запасі.

Очільник Міноборони Росії Сергій Шойгу говорив, що мобілізувати планують близько 300 тис. осіб. При цьому він стверджував, що втрати РФ в Україні становлять лише "5 937 осіб загиблими".

Андрій Піонтковський у жовтні сказав, що Росія зазнає поразки в Україні, і Володимир Путін розгорнув кампанію, що очорнює генералів.

Варто зазначити, що за даними Генштабу Збройних Сил України, на нашій землі вже ліквідували 62 500 супротивників.

Довідка УНІАН. За відомостями ЗМІ, Володимир Путін і Юрій Ковальчук зблизилися на початку 90-х.

Після того, як РФ в 2014 році пішла на агресію проти України, Євросоюз запровадив санкції проти Ковальчука. Також бізнесмен потрапив під санкції США.

Нагадаємо, в 2014-му влада РФ пішла на захоплення українського Криму. Крім того, російські війська вдерлися на частину Донбасу й підтримали бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР".

Вас також можуть зацікавити новини: