За словами Зеленського, після початку війни на Близькому Сході в Україні зменшився арсенал снарядів - зокрема, 155 калібру / фото president.gov.ua

Війна між Ізраїлем і ХАМАС призвела до уповільнення поставок снарядів в Україну. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє французьке видання Le Monde.

За словами глави держави, після початку війни на Близькому Сході в Україні зменшився арсенал снарядів - зокрема, 155 калібру.

"Сьогодні ми маємо проблеми з артилерійськими снарядами калібру 155 міліметрів. У всьому світі зараз порожні склади або є законодавчий мінімум, який та чи інша держава вам не може дати. І цього недостатньо", - розповів Зеленський.

Відео дня

Водночас він привітав зусилля США у напрямку збільшення виробництва цього виду боєприпасів.

"Але проблема тим серйозніша, що по інший бік лінії фронту російські війська накопичують ракети в очікуванні масованих ударів по українській інфраструктурі цієї зими. Я думаю, що вони накопичують, але у них не набагато більше ракет, ніж раніше. Інакше б уже почали бомбити. ... З точки зору протиповітряної оборони ми перебуваємо в кращому становищі, ніж минулої зими", – додав президент.

Снаряди у війні України проти Росії

У жовтні Пентагон підтвердив, що віддав 155-мм снаряди із Європи замість України Ізраїлю.

"Більшість з цього було переспрямовано і передано силам оборони Ізраїлю для їхнього використання", - прокоментував посадовець Пентагону повідомлення в ЗМІ про те, що США передали Ізраїлю снаряди 155-мм, які раніше призначались Україні.

Також УНІАН повідомляв, що Україна переробляє ракети класу "повітря-повітря" в снаряди для ППО. Це важливо, враховуючи, що Росія продовжує завдавати ударів по містах, що знаходяться далеко від лінії фронту. Свого роду це саморобна ППО, розповів високопоставлений український чиновник.

За його словами, ці перероблені снаряди допоможуть "пережити зиму", коли Росія почне бомбити енергетичну інфраструктуру України. Однак це не є довгостроковим рішенням.

Вас також можуть зацікавити новини: