Олександр Штупун розповів про втрати РФ під Авдіївкою / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

За п’ять діб активних штурмів Авдіївки на Донеччині росіяни зазнали колосальних втрат у техніці та живій силі. Новомобілізованих знову кидають "на м’ясо".

Про це розповів речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону. Він зауважив, що Авдіївка дуже важлива для окупанта, оскільки їм треба показати хоч якусь перемогу.

"Наразі чотири доби поспіль зростають втрати у ворога. Ворог втратив понад триста одиниць військової техніки. Втрати в живій силі більш як три тисячі осіб. Це за неповних п’ять діб. Тому ворог зривається на мирному населенні, на цивільних", – сказав він.

Відео дня

Штупун зазначив, що тактика окупантів в Авдіївці схожа на дії росіян у Бахмуті. Спочатку ворог кидав на штурм багато техніки, а там, де техніка не проходила – йшла піхота.

"Ми спалили багато техніки, тому ворог продовжує гнати піхоту. Можна це назвати також м’ясними штурмами", – пояснив речник.

Він додав, що серед росіян багато новомобілізованих, які не орієнтуються у місцевості. Проте вже фіксуються випадки, коли вони відмовляються йти вперед на штурм.

Ситуація в районі Авдіївки

Російські окупанти намагаються оточити місто Авдіївка Донецької області й для реалізації своїх задач кидають все більше сил. Останніми днями там посилилися ворожі штурми. 

На Авдіївському напрямку росіяни переслідують кілька цілей. Одна з них – вийти на адміністративні кордони Донецької області. Авдіївка потрібна росіянам тільки з військової точки зору, тому що це "досить потужний оборонний рубіж", вважає співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник.

Вас також можуть зацікавити новини: