Даремно сміялися: сьогодні армія РФ набагато сильніша, ніж була у 2022-му, - Жорін

На початку повномасштабної війни російська армія була набагато слабшою, ніж сьогодні. Таку думку висловив заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін в інтерв'ю LIGA.net.

"Поки ми сміялися над цим, поки ми розважалися, мріяли про те, що завтра, післязавтра, два тижні - і все закінчиться. Цю маячню поки слухали від деяких людей, а росіяни в цей час адаптувалися, готувалися, вони модернізувалися", - каже військовослужбовець.

На думку Жоріна, до системної недооцінки ворога доклали руку, зокрема, українські журналісти.

Відео дня

"Ми ж самі почали вводити себе в цей дивний стан, у мрії, замість того, щоб приземлитися до реальності", - заявив він.

Утім, заступник командира 3-ї ОШБр підкреслює, що нинішня російська армія - це все ж таки зовсім не та армія, яка вторгалася в Україну 24 лютого 2022 року.

Війна в Україні: трансформація російської армії

Як писав УНІАН, рівень забезпечення і підготовки російських солдатів значно покращився порівняно з першими місяцями повномасштабної війни. За словами бійця ЗСУ Єгора Олійника, на початку війни росіяни справді мали вигляд "якихось дурників", але зараз це навчені військові з екіпіровкою та озброєнням, якому можуть позаздрити і ЗСУ.

Водночас не можна не відзначити наростаючий і дедалі критичніший дефіцит бронетехніки в російській армії. Сьогодні росіяни все частіше ходять у штурми пішки, на старих БТР-50 50-х років або навіть на мотоциклах.

Вас також можуть зацікавити новини: