Російська піхота помітно еволюціонувала за час війни / фото wikimedia.org

Рівень забезпечення та підготовки російських солдатів значно покращився порівняно з першими місяцями повномасштабної війни. Про це в інтерв’ю "Телеграфу" розповів боєць ЗСУ Єгор Олійник.

"На початку війни були справді якісь дурники. Але зараз там навчені військові. Ми штурмуємо їхні позиції і якщо у нас звичайні АК-47, то у них вже модернізовані АК-12. У кожного приціли, тепловізори, штурмові рюкзаки, модернізовані каски, по 20-30 магазинів, на кожному кулеметі навіть тепловізор. У нас нема на кулеметах тепловізора і прицілів на кожному автоматі, а у них все це є", — розповідає оборонець.

Єгор також згадує свій досвід спілкування з полоненими оккупантами. 

Відео дня

"Одному було 19 років, механік-водій з Бурятії, а другий — 26-річний навідник на БМП-3 з самої Москви. Коли ми у них питали, навіщо вони пішли воювати, то здебільшого відмовчувались, але було таке що "ну ми ж за Росію…" Ми відповідали: ви ж на території України, до чого тут "ми за Росію"? — "Да у меня ж командир, у меня семья". При тому, що вони були не мобілізовані, а самі пішли", — розповідає оборонець.

Забезпечення російської армії

Як писав УНІАН, на самому початку повномасштабної війни в полон ЗСУ потрапив солдат окупаційної армії, уродженець окупованої Горлівки Андрій Рязанцев. Через малий зріст та недолугий вигляд у військовій формі він став інтернет-мемом, відомим як "Чмоня". На допиті він розповів, що окупантів кинули на війну "голими та босими".

Попри певний прогрес, проблеми із забезпеченням окупаційної армії усім необхідним залишаються, а за деякими напрямками – лише погіршуються. Нещодавно ми розповідали, що окупанти усе більше покладаються на 70-річні танки, виготовлені за часів Сталіна і Хрущова.

Вас також можуть зацікавити новини: