Ілюстрація / REUTERS

Іран дотримуватиметься ядерної угоди й після виходу США з неї, якщо це буде для нього вигідно, запевнив президент країни Хасан Роухані. 

"Наскільки це можливо для Ірану, ми будемо дотримуватися угоди, але лише за умови, що ми матимемо зиск з неї", - заявив Роухані в середу, 4 липня, у Відні під час спільної прес-конференції з австрійським президентом Александером Ван дер Белленом (Alexander Van der Bellen), повідомляє DW.

Роухані також розкритикував вихід з угоди Сполучених Штатів. За його словами, це рішення суперечить міжнародним нормам. "Одна держава не може сама вирішувати за всі інші країни", - зазначив він. Роухані додав, що ніхто, навіть США, не виграють від їхнього виходу із ядерної угоди.

Відео дня

Читайте такожІран збирається нарощувати потужності зі збагачення урану

США планують відновити економічні санкції проти Ірану, включаючи обмеження на експорт нафти Тегераном. В Ірані вважають, що це спровокує підвищення цін на сировину та завдасть шкоди американській економіці.

"Вимога Трампа не купувати іранську нафту та його тиск на європейські фірми в той час, коли Нігерія та Лівія переживають кризу, коли експорт венесуельської нафти впав через санкції США, коли влітку зросло внутрішнє споживання в Саудівській Аравії, це не що інше, як шкода собі", - заявив представник Ірану в Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Хоссейн Каземпур Ардебілі, цитує іранська агенція Shana.