Майкл Флінн / REUTERS

Суд у Вашингтоні несподівано переніс винесення остаточного вердикту у справі екс-радника президента США Дональда Трампа з безпеки, генерала-лейтенанта у відставці Майкла Флінна.

Таке рішення виніс федеральний суддя Еммет Салліван у вівторок, 18 грудня, передає dw.com.

"Можна стверджувати, що ви продали свою країну, - звернувся суддя Салліван до Флінна, оголошуючи своє рішення про відстрочку вироку. - Не приховую своєї відрази, презирства по відношенню до цих злочинних діянь".

Відео дня

За словами судді, він мав намір засудити Флінна до тюремного ув'язнення, але готовий надати відстрочку, щоб Флінн міг продовжити свою співпрацю зі слідством.

Читайте такожСуд у США засудив екс-юриста Трампа до трьох років в'язниці

Крім того, Салліван зазначив, що Флінн діяв як незадекларований лобіст інтересів Туреччини у США в той самий час, коли працював у передвиборній команді Трампа і претендував на посаду радника з безпеки. Суддя не призначив дату нового судового засідання для винесення вироку, зобов'язавши спецпрокурора по російській справі Роберта Мюллера і адвоката Флінна представити звіт про стан справ до 13 березня 2019 року.

В ході процесу спецпрокурор Мюллер звернувся до суду з проханням не притягувати Флінна до тюремного ув'язнення, оскільки той надав "істотну підтримку" розслідування у справі про можливі зв'язки між штабом Трампа і російською владою.

Як пише Голос Америки, за кілька годин до наміченого винесення вироку президент Трамп на сторінці в Twitter побажав своєму колишньому радникові удачі, зазначивши: «Буде цікаво послухати, що він скаже, незважаючи на величезний тиск, який на нього здійснюється, з приводу змови з Росією в ході нашої чудової і, очевидно, вкрай успішної політичної кампанії. Ніякої змови не було!».

Раніше CNN повідомляв, що 16 осіб з оточення президента США Дональда Трампа контактували з росіянами під час передвиборної кампанії 2016 року.