Ілюстрація / REUTERS

16 осіб з оточення президента США Дональда Трампа контактували з росіянами під час передвиборної кампанії 2016 року.

Про це повідомляє CNN з посиланням на матеріали судів, повідомлення ЗМІ та відомості самого каналу.

Серед тих, хто контактував з росіянами - колишній глава передвиборного штабу Пол Манафорт, представник штабу і діловий партнер Рік Гейтс, колишній радник Трампа з держбезпеки Майкл Флінн, колишній радник із зовнішньої політики Джордж Пападопулос.

Відео дня

Читайте такожАдвокат Трампа скасував запланований допит президента США по «російській справі» - ЗМІ

У списку фігурують діти Трампа: Дональд Трамп-молодший і Іванка Трамп. За інформацією каналу, на зв'язок з росіянами також виходили зять Трампа-старшого Джаред Кушнер і його асистент Аві Берковіц.

CNN також включив в список колишніх радників Трампа Картера Пейджа і Роджера Стоуна, колишнього генпрокурора Джеффа Сешнса, члена передвиборного штабу Джеффрі Гордона, колишнього консультанта Трампа Майкла Капуто, засновника приватної військової компанії Blackwater Еріка Прінса, бізнес-партнера Трампа Фелікса Сейтера.

Напередодні видання The Washington Post писало про те, що люди з оточення Трампа зустрічалися з 17 росіянами, серед яких були арештована в США Марія Бутіні, адвокат Наталія Весельницкая, колишній віце-прем'єр Аркадій Дворкович, екс-сенатор Олександр Торшин і прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, США з 2017 року розслідують справу про втручання Росії у вибори президента.