Акції протесту пройшли під гаслом «Росія не смітник» / фото twitter/MBKhMedia

У неділю, 3 лютого, в Росії пройшли акції протесту проти організації сміттєзвалищ і полігонів побутових відходів поблизу населених пунктів, а також проти «сміттєвої реформи».

Читайте такожЕксперт пояснивши манію росіян жити під проводом вождя

Протести під гаслом «Росія не смітник» відбулися, за різними даними, в 25-30 регіонах Росії, передає РБК.

Відео дня

Одні з найбільш численних акцій протесту відбулися в Архангельській області у зв'язку з планами вивозити з Москви сміття на полігон «Шиес», розташований у регіоні. За даними порталу 29.ru на вулиці столиці регіону вийшли близько 2 тис. осіб.

Мітинги протесту пройшли також в інших населених пунктах області. Кількість учасників акцій в різних містах коливалася від декількох десятків до двох з половиною тисяч осіб, уточнює видання.

У грудні 2018 року на «сміттєві» протести в області вийшли, за офіційними даними, до 8 тис. осіб, тоді активісти оцінили кількість учасників у 30 тис.

У Москві влада не погодила захід. Протест проти «сміттєвої реформи» пройшов у формі зустрічі громадян з головою муніципального округу Таганка Іллею Свірідовим біля будівлі префектури ЦАО, розповів кореспондент «Ехо Москви». За його словами, учасники назвали акцію «Перше московське громадянське зібрання».