Ілюстрація / REUTERS

Самопроголошена група «повстанців КНДР» просить прихильників трохи сповільнити покупку віз, які будуть дійсні після повалення режиму Кім Чен Ина. Оскільки замовлень на такі документи надто багато.

Група раніше називалася Cheollima Civil Defense. Зараз вона перейменувалася на Free Joseon («Вільна Корея»). Минулого тижня, як пише Newsweek, її члени оголосили випуск 200 тисяч анонімних блокчейн-віз, які дозволять відвідати Північну Корею після «визволення» від династії Кімів. У неділю сайт групи повідомив відвідувачів, що виник «непередбачуваний потужний трафік на сервері, через який відбувається реєстрація G-віз». Тому продаж таких «документів» буде відкладений на 12 годин, щоб учасники групи могли владнати технічні проблеми.

Читайте такожКім Чен Ин після невдалих переговорів з Трампом зібрався до Росії – ЗМІ

Відео дня

«G-візи – це не спекулятивний знак. Будь ласка, відкладіть покупку до завтра. Бути серед перших 200 тисяч відвідувачів нашої визволеної країни – це історично. Ці перші люди будуть мати постійний доказ їхньої віри й підтримки нашої революції», - повідомили на сайті групи.

«Ми вдячні за вашу велику підтримку. Це буде світлий день, коли ви зможете ступити на землю Вільної Кореї, знаючи, що за допомогою G-візи у вашому паспорті ви допомогли нам визволитися», - йдеться в повідомленні.

Видання пише, що про Free Joseon нічого не відомо. У групи є лише офіційний сайт і канал на YouTube.

Читайте такожКлуб третього дивізіону Англії відкрив філію свого фан-клубу в КНДР

Вона привернула до себе увагу ЗМІ минулого тижня, коли випустила перше коротке відео, на якому північнокорейський чоловік нібито б’є портрети правителів КНДР Кім Ір Сена і Кім Чен Іра. Колишній північнокорейський військовий, який нещодавно втік з Північної Кореї, сказав гонконгському виданню South China Morning Post, що сумнівається в автентичності відео.