Літак грецької авіакомпанії порушив повітряний простір Молдови / фото facebook.com/Official.Bluebird.Airways

Пасажирський літак Boeing 737 грецької авіакомпанії Bluebird Airways без дозволу увійшов у четвер у повітряний простір Молдови та здійснив посадку в Міжнародному аеропорту Кишинева.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на прес-секретаря Прикордонної поліції Молдови Раїсу Новіцкі.

"Судно затримано. На місці працюють співробітники прикордонної поліції, прокуратури та органу цивільної авіації. Льотчиків допитують", - розповіла вона, уточнивши, що на борту літака були щонайменше дві людини.

Відео дня

Інші подробиці в Прикордонній поліції обіцяли озвучити після з'ясування всіх обставин інциденту.

"Такі ситуації передбачені в законах, і ми будемо ними керуватися. Я не можу повідомити багато деталей, оскільки наші фахівці та представники інших установ працюють на місці події. Якщо у нас буде інформація, яку можна буде повідомити пресі, ми це зробимо через офіційні джерела", - повідомив молдовському виданню Deschide голова Прикордонної поліції країни Фредолін Лекарь.

Читайте такожУ Ризі Wizz Air не пустив до Києва російських журналістів

За даними джерел видання Publika, на борту Boeing був екіпаж, що складається з двох пілотів ірландського походження, а також три пасажири - два греки й один американець, передає РБК.

"Вся "команда" вилетіла з Бухареста на тест-драйв. Причина в тому, що американський бізнесмен, який перебуває на борту, планує купити літак у продавця, який також знаходиться на борту літака", - стверджує видання.

За інформацією Publika, літак запросив у Молдови дозвіл здійснити політ над повітряним простором країни і зробити посадку в аеропорту Кишинева, однак їм було відмовлено через відсутність необхідних для цього документів. Льотчики вирішили провести політ. ЗМІ уточнює, що літак після затримання був перевірений, на борту не було виявлено ніяких заборонених предметів.

Місцеве законодавство за порушення правил польотів у повітряному просторі Молдови й перетин цього простору без відповідного дозволу встановлює штраф у розмірі $1,8-3,2 тис. або покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Раніше УНІАН повідомляв, що в аеропорту Тирани, столиці Албанії озброєні злочинці викрали кілька мільйонів євро з літака Austrian Airlines, який повинен був вилетіти до Відня.