REUTERS

Як повідомили УНІАН в Міноборони РФ, «на полігонах Кузьмінський, Кадамовський і Міллерове Міністерство оборони планує розмістити новостворювану 150-ту Ідрицько-Берлінську ордена Кутузова II ступеня мотострілецьку дивізію. Планується, що бойова підготовка особового складу почнеться на полігоні вже через кілька місяців».

Читайте такожReuters розповів про нову військову базу Росії за 50 кілометрів від українського кордону

Зазначається, що для ефективної підготовки військовослужбовців новостворюваного з'єднання з нуля будується Кадамовський полігон, який обіцяє стати одним з найсучасніших у РФ. «На ньому можна буде виконувати великий комплекс практичних вправ на військовій техніці, займатися тактичною підготовкою з відпрацюванням водіння в екстремальних умовах», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Планується, що полігон дивізії обладнають інноваційними системами управління бойовою підготовкою. Навчання і тренування солдатів та офіцерів проходитимуть на стрільбищах з дистанційним управлінням різних пересувних і різних за формою мішеней, що дасть змогу моделювати реальні бойові ситуації та сценарії загальновійськового бою в умовах лісосмуги, відкритої місцевості, міських вулиць і районів. Оцінювати ефективність навчань буде спеціальна комп'ютерна програма.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. З середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях йдуть бойові дії.