Барак Обама / REUTERS

Про це повідомляється в Twitter організації. Самі документи доступні на офіційному сайті порталу, передає РБК.

Організація опублікувала першу частину листування. Вона складається з семи послань, якими обмінялися Обама і на той момент член Сенату Конгресу США Подеста восени 2008 року, перед тим, як Обама здобув свою першу перемогу на президентських виборах.

Читайте такожWikiLeaks опублікував чергову частину листів глави передвиборчого штабу Клінтон

Відео дня

Листи Обами були відправлені з електронної адреси bobama@ameritech.net Джона Подеста - з домену john.podesta@gmail.com. У листуванні сторони обговорюють можливе президентство Обами і ймовірність його участі у саміті G20 у разі обрання главою держави. У день голосування на президентських виборах - 4 листопада - Подеста відправив Обамі листа, в якому повідомив про «одностайну рекомендацію» радників Обами відмовитися від участі в антикризовому саміті G20 у Вашингтоні, якщо його запросять на цю міжнародну зустріч на вищому рівні. Подеста пояснює, що Білий дім скликає саміт «під тиском» з боку колишнього президента Франції Ніколя Саркозі та деяких інших європейських лідерів. Він підкреслює, що Обамі слід дистанціюватися від адміністрації США, яку очолював Джордж Буш-молодший.

В даний час Джон Подеста є керівником виборчого штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно уряд Еквадору після публікації промов Клінтон на переговорах з Goldman Sachs тимчасово закрило доступ до інтернету для засновника ресурсу WikiLeaks Джуліана Ассанжа, який з 2012 року переховується в посольстві країни в Лондоні.