REUTERS

Влада Гавани намір відновити міську мережу субсидованих "любовних готелів", що існували на Кубі аж до 1990-х років, передає Бі-Бі-Сі.

Міська влада пояснює рішення відновити готелі тим, що жителям перенаселеної Гавани часто ніде усамітнитися, а приватні фірми, які намагалися зайняти нішу "готелів на годину", просять за кімнати занадто високу ціну.

Читайте також"Хороші дівчатка": в Колумбії запрацював секс-курорт у форматі all inclusive

Відео дня

Ініціатива, як вважають, допоможе покласти край практиці, коли жителі кубинської столиці займаються сексом під відкритим небом.

"Посадас" або "готелі кохання" існували на Кубі аж до 1990-х років. Номери з погодинною оплатою призначені для пар, які хочуть зайнятися сексом.

У 1990-х готелі стали жертвою економічної кризи, що розігралася на Кубі. Будівлі "посадас", що розорилися, використовувалися як сховища від ураганів.

Коментуючи ініціативу з відновлення готелів, в містобудівному департаменті Гавани кажуть, що в першу чергу розглядають їх як джерело хороших надходжень до бюджету.

Крім того готелі мають допомагати усамітнитися жителям міста, в якому гостро стоїть питання нестачі житлової площі.

У Гавані існує дефіцит житла. Частими є випадки, коли кілька сімей живуть в одній квартирі, а пари, які розійшлися, продовжують жити разом, тому що їм нікуди з'їхати.

Читайте такожВ Ірландії ввели штрафи за оплату послуг куртизанок

Після зникнення мережі "посадас", які субсидуються урядом, на ринок вийшли приватні гравці, однак виявилося, що їх послуги дуже дорогі. За добре обладнану кімнату з кондиціонером і комфортним ліжком вони вимагали в середньому близько п'яти доларів, тобто приблизно шосту частину зарплати середнього кубинця (вона становить менше 30 доларів).

Парочки, які займаються сексом - сьогодні звичайне видовище в парках і на пляжах Гавани.

Коментатор в газеті Trabajadores згадує, що перші "посади" відкрилися в центрі Гавани в кінці XIX століття, і багато кубинців зберегли про них досить яскраві спогади - "про незабутні поцілунки і портьє, які зверталися до коханців, коли їх час минав".