Австрія обрала дизайн відділку поліції, який розмістять в будинку, де народився Гітлер / AOL.com

Влада Австрії представила проект перетворення будинку, де народився Адольф Гітлер, у відділок поліції. Таким чином, чиновники хочуть зробити будівлю непривабливою для людей, які возвеличують нацистського диктатора.

Як пише The Guardian, дизайн розробила архітекторська студії Marte.Marte, яка перемогла 11 конкурентів на тендері, організованому Міністерством внутрішніх справ Австрії. Перебудова приміщення повинна закінчитися до 2022 року. Весь процес буде коштувати 5 мільйонів євро. Будинок в австрійському місті Браунау-на-Інні був місцем, де 20 квітня 1889 року народився Адольф Гітлер. В 2016 році австрійський уряд взяв його під свій контроль.

Читайте такожУ Німеччині пара знайшла нацистську капсулу з ціаністим калієм

Відео дня

В 2017 році Високий суд Австрії постановив, що уряд має право конфіскувати будівлю після того, як власник відмовився її продавати. Пропозицію знести її відкинули. Однак, в листопаді уряд оголосив, що відкриє в будинку відділок поліції.

"Деякі люди можуть подумати, чи правильно так використовувати це приміщення, чи варто туди помістити поліцію? Насправді це найкраще його використання", - сказав міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер.

"Чому? Поліція охороняє основні свободи й права. Офіцери поліції навчені бути партнерами громадян і, як правозахисники, захищають право зібрань і свободи слова", - пояснив він.