Олексій Навальний / фото REUTERS

Від російської влади вимагають негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального, якого затримали 17 січня відразу ж після повернення у Москву.

Читайте також"Я щасливий, що прилетів": Навальний зробив заяву перед затриманням (фото, відео)На затримання політика відреагували політичні лідери різних країн і міжнародні правозахисні організації.

Зокрема, голова Європейської Ради Шарль Мішель в Twitter назвав затримання Навального "неприйнятним" і закликав звільнити його.

Відео дня

Зі спільною заявою виступили міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії Її опублікував міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич:

"Затримання Олексія Навального абсолютно неприйнятно. Ми вимагаємо від російської влади його негайного звільнення".

У заяві наголошується, що Євросоюз розгляне можливість введення нових санкцій проти Росії, якщо опозиціонера не відпустять найближчим часом.

Закликав звільнити Навального і покарати винних в отруєнні опозиціонера радник обраного президента США Джо Байдена з питань держбезпеки Джейк Салліван

"Пана Навального слід негайно звільнити, а винних у замаху на його життя притягнути до відповідальності. Нападки Кремля на Навального - це не просто порушення прав людини, а й виклик російському народу, який хоче, щоб його голос був почутий", - написав він у Twitter.

Затримання Навального в Москві: що відомо