
Пудинги - це простий і універсальний десерт. Вони швидко готуються і виходять завжди дуже смачними. Найпопулярнішими є ванільні або шоколадні пудинги, проте портал thekitchn.com нещодавно опублікував рецепт найніжнішого лимонного пудингу, який, як стверджується, вразить вас чудовим смаком, а готується легко і з найпростіших інгредієнтів.
Головним секретом пудингу є його незвичайна текстура - зверху він вологий і пористий, а на дні таїться заварний крем. Кислинка від лимона також чудово балансує солодкість смаку.
Інгредієнти:
- 4 великих яйця, розділити на жовтки та білки
- 1 склянка плюс 1 столова ложка цукрового піску
- 3/4 склянки молока
- Дрібно натерта цедра 1/2 середнього лимона
- 1/2 склянки свіжовичавленого лимонного соку (з 3 середніх лимонів)
- 2 столові ложки несолоного масла, розтопленого й охолодженого
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/3 склянки борошна
- Для прикраси: цукрова пудра, дрібно натерта цедра лимона або збиті вершки
Як приготувати:
1. Розігрійте духовку до 160 °С. Вистеліть дно форми для запікання або дека розміром 25х35 см невеликим кухонним рушником. Злегка змастіть 8 формочок для запікання або квадратну форму для запікання розміром 20 см кулінарним спреєм і помістіть у форму для запікання. Закип'ятіть близько 1,5 л води.
2. Збийте 4 великі яєчні жовтки, 1 склянку цукрового піску, 3/4 склянки незбираного молока, дрібно натерту цедру 1/2 середнього лимона, 1/2 склянки лимонного соку, 2 столові ложки розтопленого несолоного масла, 1/2 чайної ложки ванільного екстракту та 1/4 чайної ложки солі разом у великій мисці. Додайте 1/3 склянки борошна, збийте до однорідної маси без грудочок.
Збийте 4 великі яєчні білки в середній мисці до утворення піни. Додайте 1 столову ложку цукрового піску і збивайте до утворення м'яких піків.
По частинах введіть збиті білки в тісто й акуратно перемішайте. Перекладіть у форму для випічки або рівномірно розподіліть тісто між формочками.
Налийте у велику форму достатньо гарячої води, щоб вона доходила приблизно до половини стінок формочок. Переконайтеся, що рушник повністю просякнутий.
Випікайте, поки пудинг не стане твердим на дотик у центрі, а сірник, вставлений у середину, не вийде чистим, 35-40 хвилин (для формочок - випікайте, доки краї не почнуть злегка відходити від формочок, 32-34 хвилини).
Вийміть деко з духовки і обережно перенесіть пудинг на решітку. Дайте охолонути протягом щонайменше 15 хвилин перед подачею на стіл. Подавайте, посипавши цукровою пудрою і свіжою тертою лимонною цедрою або поливши збитими вершками.
Раніше УНІАН публікував рецепт легкого та смачного морквяного торта, а також розповідав, як приготувати ірландський яблучний пиріг.