Підсніжник чи пролісок - чимало українців плутаються та думають, що це одне й те саме / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

У чому полягає відмінність між підсніжником та проліском? Чи колись думали ви над цим? Наразі чимало людей плутаються у цих перших весняних квітах, гадаючи, що це спільна назва однієї рослини. 

Однак, ні, вони не тільки квітнуть у різний час, але ще й мають геть різний колір. На цих головних особливостях детально зупинився топ-вчитель мови, автор підручників з української Олександр Авраменко. 

"Це різні квіти, і відрізняють вони не лише зовні, а й часам цвітіння", - сказав він в рамках свого уроку.

Отже, першими з'являються підсніжники. Їх краса розквітає білим квітом приблизно наприкінці лютого, ростуть вони протягом березня-квітня. "До речі, підсніжники занесено до Червоної книги України", - додав вчитель.

Водночас проліски розпускають на місяць пізніше, вони більш теплолюбні. "Мають переважно дрібні блакитні квіточки, тому в народі їх ще називають "небесниками" або "небовим ключем", - розповів Авраменко.

Пам'ятаємо про ці квіти таке: підсніжники більш ранні і білої барви як сніг, а проліски зацвітають пізніше й одягають на себе барву неба.

Ось, як виглядає пролісок:

Весняні проліски зазвичай блакитні чи фіолетові / Ілюстрація REUTERS

А ось "сніжний" підсніжник:

Підсніжник зовсім не схожий на пролісок, він білосніжний / фото Georg Satzinger, Pixabay

Розкрито унікальні властивості обліпихи

Розриваючи нове про рослини, слід згадати про дослід вчених з Меморіального університету Ньюфаундленда: вони виявили кілька корисних властивостей обліпихи. Раніше людство не мало уявлення, що деякі різновиди рослини мають підвищену біологічну активність.

В рамках експерименту було з'ясовано, що такі екстракти обліпихи можуть допомогти організму людини боротися з ожирінням. Також вони мають чималий антидіабетичний потенціал. Детальніше про користь обліпихи - у матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: