Не зберігайте зубні щітки в стаканчику / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зубні щітки стоять у стаканчику у ванній - це ситуація, в якій перебуває кожен українець, адже абсолютно всі зберігають щітки саме так. Однак лікарі кажуть, що така звичка може коштувати вам здоров'я - УНІАН з'ясував лайфхак для зберігання зубних щіток, який допоможе уникнути фатальних наслідків.

Чому не можна зберігати зубну щітку у ванній - думка лікаря

Доктор Паял Бхалла, головний стоматолог та клінічний директор Quest Dental каже, що, коли людина вибирає, куди ставити зубні щітки у ванній, і використовує для цього стаканчик, вона наражає себе на небезпеку.

Вся справа в тому, що якщо санвузол в квартирі суміщений, то при змиванні туалету бактерії разом з крапельками води розлітаються по приміщенню. Вони осідають на всіх поверхнях, в тому числі, і на зубних щітках. Більш того, на такому важливому предметі гігієни можуть залишатися навіть частинки фекалій, які теж виявляються в повітрі, поряд з бактеріями і водою. Ще одна причина - перехресне зараження, яке відбувається через те, що людина торкається до якогось брудного предмету, що кишить бактеріями, а потім до щетині зубної щітки.

Відео дня

Чому не можна зберігати зубну щітку в футлярі

Насправді, єдина причина, чому так робити не можна - це ризик скупчення величезної кількості бактерій на внутрішній стороні ємності. Якщо регулярно дезінфікувати футляр, то це ідеальний спосіб зберігання зубних щіток. Також важливо пам'ятати, скільки можна зберігати зубну щітку, щоб вона не стала рознощиком бактерій - максимум місяць. По закінченні цього терміну предмет особистої гігієни потрібно замінити.

Де потрібно зберігати зубну щітку - рекомендації стоматологів

Зберігання зубних щіток в ящику, який закривається дверцятами, а також в спеціальній ємності - це надійний спосіб захисту від хвороботворних бактерій. Якщо такої можливості немає, то лікар радить тримати щітки щетиною вниз, щоб уберегти найбільш вразливу частину цього предмета від шкідливих мікроорганізмів.

Також важливо регулярно мити і дезінфікувати стаканчик, не торкатися до щітки брудними руками і змивати унітаз тільки із закритою кришкою.

Вас також можуть зацікавити новини: