Окрім солі, в каструлю варто додати цукру і лимонного соку / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви звикли варити кукурудзу просто у присоленій воді, це не зовсім помилка, але ви точно при цьому дещо втрачаєте. Адже є простий трюк зробити кукурудзяні качани надзвичайно смачними, додавши у воду всього два інгредієнти. Про це пише The Takeout.

Йдеться про цукор і лимонний сік, які здатні збалансувати смак кукурудзи, зазначає видання.

Чому цукор

Кукурудза сама по собі доволі солодка, особливо якщо правильно обрати сорт. Однак під час варіння частка природних цукрів з неї залишається у воді. А додавши ложку чи дві цукру, ви компенсуєте цю втрату. У матеріалі пояснюється, що це схоже на те, як сіль робить шоколад або помідори ще смачнішими - цукор підсилює і розкриває природні смаки.

Відео дня

Воду потрібно поставити на вогонь і ще до того, як вона закипить, всипати трохи цукру (і, звісно, солі), щоб він рівномірно розчинився. Тоді в окріп обережно занурити качани. Цукор, доданий у воду, рівномірно розподілиться по зернах.

Чому лимонний сік

Лимонний сік здається несподіваним інгредієнтом, але він теж відіграє важливу роль. Цей компонент додає кукурудзі легкої кислинки, яка урівноважує смак і робить його більш комплексним. При цьому цитрусових нот ви точно не відчуєте - просто загальний смак стане значно приємнішим.

До речі, кислота, що є у лимоні ще й допомагає зберегти текстуру зерен: вони не розварюються, залишаються соковитими й пружними, з красивим золотистим кольором.

Тож кукурудза, приготовлена з цими двома простими добавками, буде не лише смачнішою, а й привабливішою зовні, пише видання. 

Раніше УНІАН розповідав, як по-іншому варити картоплю. На думку кулінарних експертів, звичайне варіння можна замінити здоровішою альтернативою, яка, до того ж, зекономить трохи часу. Йдеться про готування картоплі на парі. Цей спосіб не тільки швидший, ніж звичайне варіння, але й він краще зберігає природний смак картоплі та поживні речовини. 

Вас також можуть зацікавити новини: