
Один з основних способів приготування картоплі - це варіння. Однак його можна замінити здоровішою альтернативою, яка, до того ж, зекономить трохи часу. Про це пише Mirror.
Кулінарні експерти з Epicurious та Epi Test Kitchen пропонують готувати картоплю на парі. За їхніми словами, цей спосіб не тільки швидший, ніж варіння, але й він краще зберігає природний смак картоплі та поживні речовини.
"Кип'ятіння повної каструлі води для картоплі може тривати до 25 хвилин залежно від розміру картопляних бульб, тоді як приготування на парі потребує лише невеликої кількості води та виконує завдання майже вдвічі швидше", - йдеться у матеріалі.
Економію води експерти пояснили тим, що для утворення пари потрібен лише невеликий її об'єм, а не ціла каструля.
Щоб приготувати картоплю паровим способом, вам знадобляться мінімальна кількість посуду - лише каструля та кошик для варіння на парі.
Картоплю слід почистити якомога тонше або залишити неочищеною, залежно від уподобань, нарізати її на приблизно однакові шматочки, щоб забезпечити рівномірне приготування.
Щойно вода в каструлі почне закипати, бульби слід покласти в кошик і варити приблизно десять хвилин, доки вона стане м’якою. Після цього її можна посипати сіллю, перцем, спеціями або додати трохи олії.
Експерти запевняють, що картопля на парі неймовірно смачна та добре поєднується з різноманітними стравами: від смаженого м’яса та риби - до вегетаріанських страв. Вона також є чудовою основою для картопляних салатів або ж її можна просто посипати цибулею для легкого та смачного гарніру.
Раніше УНІАН розповідав, як смачно приготувати ароматні овочі-гриль. Майстер гриля Дастін Грін розповів, що гриль перетворює овочі так, як цього не може зробити жоден інший метод приготування. Інтенсивне нагрівання підсилює їхній природний цукор, утворюючи солодкі обвуглені краї та глибокі димні відтінки. Овочі-гриль привносять різноманітність, колір і текстуру на тарілку.
За його словами, овочі, приготовлені у цей спосіб, надзвичайно універсальні. Їх можна подавати окремо, але також можна нарізати в салаті, додавати у лаваш, сендвіч тощо. Також Грін озвучив правила, які треба знати, готуючи овочі на грилі.