Світ забороняє хутрові ферми / фото: flickr.com/boydsoulе

У Житомирі активісти через суд добиваються закриття хутрової ферми у селі Сінгури Житомирського району.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні вчергове цю справу розглядав Житомирський окружний адміністративний суд.

На судове засідання прийшли юристи, представники ферми, екологи, правозахисники громадських організацій та ті селяни, землі яких межують з фермою, де вирощують норок.

Відео дня

Читайте такожУб’ють 850 тисяч свідомих істот: в Україні стартував "сезон" забою хутрових тварин, активісти вимагають захистити звірят законом

На суді селяни та активісти розповіли журналістам, що добиваються закриття хутрової ферми у Сінгурах. «На нашу думку, норкова ферма забруднює навколишнє середовище, здійснюючи свою діяльність без відповідних дозволів”, - казали вони.

До суду з позовом звернулася Державна екологічна інспекція Поліського округу. Екологи також переконані, що робота ферми шкодить довкіллю. Це заперечує власник ферми - іноземець, який відкрив її після заборони хутрового виробництва у його країні. Розгляд цієї справи триває. Наступне судове засідання заплановане на 17 жовтня.

Як повідомляв УНІАН, контролювати діяльність норкових ферм в Україні досить складно через те, що старі екологічні норми були скасовані, а нові ще не запроваджені.