Логотип COP26

Конференція ООН зі зміни клімату 2020 року (COP26), яка планувалася з 9 листопада по 19 листопада в шотландському Глазго, перенесена на наступний рік через пандемію коронавірусу.

Про це повідомив британський міністр у справах бізнесу і голова конференції Алок Шарма, пише DW.

"Світ стикається з безпрецедентним глобальним викликом, і країни обгрунтовано зосереджені на боротьбі з #COVID19. У цьому зв'язку #COP26 була відкладена", - написав він. "Ми продовжимо роботу з партнерами, щоб вирішити амбітні (завдання. - Ред.), необхідні для подолання кліматичної кризи, і узгодимо нову дату", - додав Шарма.

Відео дня

Читайте такожСотні китайців прийшли до зоопарку, щоб подивитись на чотирьох маленьких панд (відео)

Як у свою чергу повідомила в Twitter прес-служба COP26, рішення прийнято спільно секретаріатом Рамкової конвенції про зміну клімату (РКЗК ООН), країною-господаркою - Великобританією і її партнером Італією. У прес-службі уточнили, що в нинішніх умовах провести "масштабний і комплексний" кліматичний форум в листопаді поточного року не представляється можливим.

Крім того, вирішено відкласти до жовтня наступного року Конференцію ООН з біорізноманіття в китайському Куньміні.

У 2019 році COP25 в Мадриді відвідали делегації більш ніж 190 країн, у тому числі приблизно 15 прем'єр-міністрів держав ЄС, а також президенти Аргентини Маурісіо Макрі і Еквадору Ленін Моренно.