Екологи наполягають на термінових заходах проти глобального потепління / фото NASA

Обмеження зростання температури на Землі на рівні 1,5 градуса за Цельсієм можна досягти, тільки якщо "здійснювати швидкі, безпрецедентні і всеосяжні зміни у всіх сферах суспільства".

Про це йдеться в доповіді Міжурядової групи експертів щодо зміни клімату (IPCC) ООН, який був представлений у понеділок, 8 жовтня, на засіданні організації в південнокорейському місті Інчхон, передає DW.com.

Читайте такожУ Східній Антарктиді через зміни клімату почали засихати рослини (відео)

Відео дня

Тільки для того, щоб провести необхідні зміни в енергетичному секторі, потрібно близько 2,1 млрд євро, порахували в IPCC. Рівень викидів CO2, на думку експертів, необхідно скоротити на 24 відсотки до 2030 році у порівнянні з 2010, а до 2050 року - звести до нуля.

Обмеження саме в 1,5 градуси у порівнянні з доіндустріальною епохою необхідно для того, аби уникнути серйозних наслідків для життя на планеті, вказують експерти. Вже зараз вони фіксують підвищення температури приблизно на один градус і як наслідок екстремальні погодні умови, підвищення рівня моря і танення льодовиків. Підвищення температури вище цього рівня, на думку IPCC, може призвести до незворотних наслідків та втрат екосистем.

Мета Паризької угоди по клімату - до кінця століття утримати глобальне потепління в межах двох градусів Цельсія у порівнянні з доіндустріальною епохою. Обмеження глобального потепління 1,5 градусами Цельсія прописано в ній як додаткова мета.