Рятувальники продовжують гасити пожежі на Луганщині / фото ДСНС

У двох районах Луганщини продовжують гасити осередки тління сухої трави, чагарників та лісової підстилки.

Про це повідомляє прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що пожежі трьох осередків сухої трави та лісових насаджень в Новоайдарському районі (с. Лобачеве, с. Лопаскине та смт Трьохізбенка), локалізовано. Станом на сьогоднішній ранок відкритого вогню не спостерігається, здійснюється гасіння окремих осередків тління сухої трави, чагарників та лісової підстилки.

Відео дня

Читайте такожЗдолати стихію не вдається: біля Полтави дві доби палає сміттєзвалище (відео)

Крім того, вчора ввечері локалізовано ще одне вогнище загорання сухої трави, валежника та лісових насаджень між с. Лобачеве Новоайдарського району та с. Старий Айдар Станично-Луганського району, яке виникло 4 вересня.

«Загрози населеним пунктам немає. Інженерною технікою створено 12 мінералізованих смуг для захисту ГРП поблизу с. Лобачеве. Станом на 7 год 7 вересня відкритого вогню не спостерігається, здійснюється гасіння окремих осередків тління сухої трави, чагарників та лісової підстилки», - йдеться у повідомленні.

Всього на території області до гасіння пожеж залучено 111 чоловік та 27 одиниць техніки, з них від ДСНС 105 чоловік особового складу та 23 одиниці техніки.

Пожежі на Луганщині: що відомо

  • 2 вересня в Луганській області було зафіксовано 24 осередки загоряння сухої трави на площі близько 1,2 тисячі гектарів.
  • 3 вересня під час гасіння пожежі, двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали термічних опіків. Їм надано першу медичну допомогу та доправлено до військових медичних закладів. Стан здоров’я обох військових – задовільний.
  • У штабі операції Об’єднаних сил заявили, що причиною масштабних пожеж на Луганщині міг бути навмисний підпал з боку противника.