Дослідник Ендрю Снайдер натрапив на тарантула випадково / фото Andrew Snyder

Раніше невідомий вид тарантулів синього кольору виявлений в лісах Гаяни на узбережжі Південної Америки, повідомляється на сайті Всесвітнього фонду дикої природи, як пише "Газета.ру".

Новий павук відноситься до сімейства Theraphosidae, павуків-птахоїдів. Це не єдиний новий вид, відкритий у цьому регіоні, відзначають дослідники. Крім нього вчені виявили раніше невідомі види крабів, креветок, жаб, бабок, жуків, рослин – всього понад 30 видів.

Дослідник Ендрю Снайдер натрапив на тарантула випадково. «В ту ніч світло мого ліхтаря відбився від чогось синього і блискучого всередині гнилого пня. Спочатку я подумав, що це просто відблиск очей павука, але щось було не так і це змусило мене повернутися», – розповів він.

Відео дня

Читайте такожБіологи знайшли саламандру, яка вважалася вимерлою 42 роки

При ближчому розгляді виявилось, що синім кольором відблискували ноги тарантула. Оглянувши пень, Снайдер виявив, що і в інших отворах теж знаходяться сині тарантули.

Це не єдині павуки з таким забарвленням – у Південній Азії мешкає кобальтовий птахоїд, в Сінгапурі – синій птахоїд, у Венесуелі – синьо-зелений птахоїд. Причини появи такого забарвлення поки невідомі.

Дослідники відзначають, що необхідні подальші спостереження, які дозволять зібрати більше інформації про новий вид. Ця та інші знахідки підкреслюють важливість збереження лісів в Гайані, тваринам і рослинам тут загрожує забруднення навколишнього середовища ртуттю, яка використовується при видобутку золота.