Ілюстрація REUTERS

Ірак зняв обмеження на ввезення з України продукції птахівництва, введені у зв'язку зі спалахом пташиного грипу у Вінницькій області в січні.

Читайте такожУкраїна оновила рекорд з експорту м'яса птиці

Про це повідомляється на сайті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Відео дня

"За результатами роботи Держпродспоживслужби та враховуючи звіт, поданий у Всесвітню організацію охорони здоров'я тварин (МЕБ), компетентний орган Іраку зняв обмеження з України щодо грипу птиці", - повідомляється з посиланням на лист головного державного інспектора Іраку.

Також наголошується, що 7 березня набуло чинності рішення Європейської комісії щодо зонування з грипу птиці в Україні.

"Таким чином Європейська комісія скасувала обмеження на сертифікацію продукції птахівництва для експорту в країни-члени ЄС по всій території України, а це означає, що з 7 березня 2020 року експорт курятини в країни ЄС відновлено", - сказано в повідомленні Держпродспоживслужби.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня цього року ветеринари зафіксували перший з 2017 року випадок пташиного грипу в Україні - на агропідприємстві "Хутір" у Вінницькій області. В результаті фахівці знищили понад 100 тисяч голів домашньої птиці.

23 січня Європейський Союз тимчасово призупинив імпорт з України м'яса та м'ясної продукції з птиці у зв'язку зі спалахом пташиного грипу. Аналогічну заборону ввели ще більш як 10 країн, серед них Японія, Південна Корея, Азербайджан, Вірменія, Молдова та інші.