Всі переплати киян за світло автоматично будуть враховані новим постачальником / фото УНІАН

Новий постачальник електроенергії в столиці - компанія "Київські енергетичні послуги" врахує переплати споживачів міста Києва попереднього постачальника електроенергії "ДТЕК Київські електромережі", які утворилися до 1 січня 2019 року, при цьому клієнтові не потрібно звертатися з проханням про заліку, адже зарахування буде відбуватися автоматично.

Читайте також"Київтеплоенерго" зможе поставляти електроенергію безпосередньо споживачеві

Про це на брифінгу повідомив директор компанії "Київські енергетичні послуги" Віктор Мельников.

Відео дня

"Переплата, яка утворилася на початок січня 2019 року, в повному обсязі по кожному клієнту від попереднього постачальника "ДТЕК Київські електромережі" буде переведена на особисті рахунки споживачів "Київські енергетичні послуги", - сказав він.

За словами Мельникова, жодних проблем з тим, як повернути ці гроші і куди звертатися, у клієнтів не буде, оскільки зарахування відбуваються автоматично.

"Всі без виключення клієнти отримають у цьому місяці рахунку, і ті, хто має заборгованість, і ті, хто має переплату всіх клієнтів ми повідомимо про переплату, в рахунку також буде вказано, яким чином вона буде зарахована на його особистий рахунок", - пояснив він.

Мельников підкреслив, що це також стосується і малих непобутових споживачів (юридичні особи з невеликими обсягами споживання).

"Ми завчасно їх (юрособи - УНІАН) попередили, і також була проведена процедура переведення переплати новому постачальнику або повернення коштів безпосередньо споживачу на рахунок", - зазначив він.

Глава компанії також повідомив, що лічильники, які вели облік за нічним і денним тарифом, і були встановлені до зміни постачальника, перереєстровувати не потрібно.

"Всі дані по лічильниках (за типами та способів обліку електроенергії) від попереднього постачальника ми отримали, далі оператор системи розподілу буде вести облік за тими ж тарифами, як і раніше, ніяких дій споживачу робити не потрібно", - заявив він.

Мельников пояснив, що якщо клієнт бажає встановлювати лічильники з денним і нічним споживанням, щоб економити на оплаті, він може звернутися в компанію і замовити відповідну послугу.

"Клієнт може звернутися до нас, як до постачальника, і замовити пакет "Розумний WATT", в який входять лічильник, що враховує споживання в різний час доби, і енергоефективні кошти, - сказав він.

Мельников додав, що пакет включає в себе установку лічильника і підключення. Приблизна вартість такої пропозиції - 2400 гривень.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2019 року постачальником електричної енергії для понад 1,2 мільйона побутових споживачів Києва є компанія "Київські енергетичні послуги". На початку лютого кияни почнуть отримувати платіжки з новими реквізитами. Попереднім постачальником електроенергії в столиці була компанія "ДТЕК Київські електромережі".

Довідка УНІАН. У середині квітня 2017 року Верховна Рада прийняла Закон "Про ринок електроенергії". За словами одного з авторів документа, народного депутата Лева Підлісецького, цей закон призведе до того, що в сегментах генерації електроенергії та її постачання для кінцевих споживачів виникнуть конкурентні відносини, що змусить виробників підвищувати свою ефективність і виведе з ринку неефективну генерацію. Впровадження нового ринку електроенергії також дозволить населенню обирати постачальників електроенергії.