"Укртрансгаз" очолив член правління "Нафтогазу" Сергій Алексєєнко / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" призначила Сергія Олексієнка тимчасово виконуючим обов'язки президента дочірньої компанії - оператора газотранспортної системи України "Укртрансгаз".

Читайте також"Укртрансгаз" поскаржився в СБУ на облгази Фірташа - звинуватив у спробі зриву поставок

"Згідно з рішенням акціонера №253, член правління Сергій Алексєєнко призначений тимчасово виконуючим обов'язки президента АТ "Укртрансгаз" з 19 березня 2019 року", - сказано в повідомленні "Укртрансгазу".

Відео дня

За інформацією компанії, Олексієнко увійшов до складу правління "Укртрансгазу" в березні 2017 року і раніше відповідав за інвестиційну діяльність, управління фінансами, бухгалтерський облік і аудит.

"Зараз склад правління АТ "Укртрансгаз" включатиме чотирьох топ-менеджерів компанії: Сергія Олексієнка, Павла Станчака, Тетяну Федорову і Хюнчана Кана", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що Андрій Хоменко, який раніше очолював "Укртрансгаз", з 21 березня 2019 року очолить новостворений Дивізіон технічного забезпечення НАК "Нафтогаз України", його кандидатура запропонована до оновленого складу правління НАК.

Повідомляється, що Алексєєнко народився в 1976 році, закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут міжнародних відносин за спеціальністю "Міжнародні відносини" та "Міжнародна інформація".

До призначення членом правління "Укртрансгазу" він працював на посаді радника голови правління та уповноваженого з перспективним проектам в НАК "Нафтогаз України", а до приходу в НАК обіймав низку керівних позицій у компаніях, що займаються інвестиційною та банківською діяльністю.

Як повідомляв УНІАН, у середині січня правління "Нафтогазу України" в рамках реалізації корпоративної стратегії групи затвердив створення профільних дивізіонів за ключовими напрямками роботи групи. Дивізіони не є юридичними особами або підрозділами юридичних осіб. Директора дивізіонів будуть призначатися правлінням "Нафтогазу" за поданням голови правління і будуть підкорятися правлінню. Поточне керівництво директорами дивізіонів буде здійснювати глава правління "Нафтогазу".

Довідка УНІАН. "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС. 100% акцій "Укртрансгазу" перебувають у власності НАК "Нафтогаз України".