Для экономии газа температуру в батареях хотят снизить на два градуса / Фото УНИАН

Уряд доручив Міністерству охорони здоров'я і Міністерству регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ протягом місяця вивчити питання доцільності зниження нормативної температури повітря у приміщеннях на 2 градуси на період опалювального сезону.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр Кабінету міністрів Остап Семерак на брифінгу після засідання уряду.

Читайте такожТеплопостачальні підприємства зобов'язали скоротити споживання газу на 10%

Відео дня

"Міністерству охорони здоров'я і Міністерству регіонального розвитку доручено в місячний термін опрацювати питання доцільності зменшення нормативної температури повітря у приміщеннях на 2 градуси... Це рекомендація міністерствам, а не рішення щодо зміни температури. Я це підкреслюю. В нинішніх умовах ми повинні шукати всі можливі шляхи оптимізації використання природного газу", - зазначив Семерак.

Читайте такожЯценюк обіцяє пільги тим, хто замінить газовий котел на електричний

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після того, як 16 червня російський газовий монополіст «Газпром» повністю припинив подачу природного газу в Україну, дав доручення розробити законопроект про надзвичайний стан в енергетичному секторі.

Читайте такожГолова "Нафтогазу": Україна може пережити зиму без російського газу

Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час засідання енергетичного кризового штабу доручив Міненерговугілля та іншим міністерствам розробити план дій щодо забезпечення стабільного проходження Україною опалювального сезону без російського газу.

Читайте такожУкраїнцям пропонують брати в кредит біокотли - відсотки повернуть