Загальні витрати цих шкіл минулого року становили 82,8 мільярда гривень / фото УНІАН

Український бюджет у 2018 році в середньому витратив на підготовку одного учня в установі середньої освіти 21,3 тисячі гривень.

Читайте такожЗ 1 січня зарплата викладачів вишів зросте на 20%

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів з посиланням на аналіз даних про використання освітньої субвенції та інших показників роботи установ середньої освіти у 2018 році.

Відео дня

Зазначається, що Мінфін проаналізував дані 14,8 тисячі шкіл, в яких навчаються 3,9 мільйона учнів і працюють 425 тисяч вчителів. Загальні витрати цих шкіл у 2018 році склали 82,8 мільярда гривень.

За інформацією міністерства, аналіз показав перевищення середніх витрат на навчання одного учня в окремих районах та об'єднаних територіальних громадах у порівнянні з середніми по країні в кілька разів.

На підставі зібраних даних Мінфін підготував інтерактивний аналітичний інструмент ("дешборд"), що дозволяє побачити бюджетні витрати на освіту загалом по країні, а також по окремих областях чи школам.

Мінфін пообіцяв проводити постійний моніторинг ефективності витрат на середню освіту та оновлювати дані "дешборда".

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів визначив п'ять міністерств для проведення у 2019 році оглядів видатків державного бюджету. У цьому переліку міністерства освіти та науки, охорони здоров'я, енергетики та вугільної промисловості, соціальної політики, аграрної політики.

За результатами огляду робочі групи до 1 грудня нададуть уряду звіти, на підставі яких може бути прийнято рішення про коригування Бюджетної декларації та проекту державного бюджету на плановий період.