Ілюстрація REUTERS

Фінансовий ринок України спокійно сприйняв результати дострокових парламентських виборів в Україні, оскільки їх результати були очікуваними.

Читайте такожПісля виборів в Україні подешевшає валюта: свіжі курси НБУ

Таку думку в коментарі УНІАН висловив аналітик інвестиційної групи "Універ" Михайло Федоров.

Відео дня

"Реакція фінансових ринків України, в тому числі курсу гривні, і динаміка вартості облігацій в найближчі дні буде стриманою з тієї простої причини, що перемога партії "Слуга народу" на парламентських виборах була передбачуваною. І за фактом ніяких сюрпризів вибори в Раду не піднесли", - відзначив Федоров.

За його словами, гривня продовжила поступово зміцнюватися до долара і курс пари долар/гривня з ранку в понеділок на міжбанку опустився до 25,65 гривні за долар. При цьому вартість євробондів України на Франкфуртській біржі трохи зріс в ціні - на 0,6%, а прибутковість знизилася до 5,61% річних.

Експерт прогнозує, що надалі курс гривні продовжить зміцнюватися, прибутковість за держборгом України падати, а вартість - зростати, як за ОВДП, так і за євробондами, оскільки дана тенденція вже є трендом.

"Цей тренд залежить не тільки від виборчого процесу. Економіка країни досягла макроекономічної стабільності в минулі роки й тепер, спираючись на це, відновлюється", - додав Федоров.

Як повідомляв УНІАН. В Україні 21 липня відбулися дострокові вибори до Верховної Ради. Центральна виборча комісія ще не оголосила офіційні результати. Згідно з даними Національного екзит-полу, до парламенту проходять п'ять партій - "Слуга народу" з 44,2% голосів, "Опозиційна платформа - За життя" - 11,4%, "Європейська солідарність" - 8,8%, "Батьківщина" - 7,4%, "Голос" - 6,5%.