Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким визначив обов'язковим продаж держмайна і майна держпідприємств через систему Prozorro. Про це повідомила прес-служба Кабміну.

Читайте такожГончарук допускає часткову приватизацію до 10 великих держпідприємств, зокрема й «Укрпошту»

«Система довела свою ефективність з 2017 року в рамках пілотного проекту, де реалізовано майно майже на 760 млн грн із середнім зростанням ціни на більше ніж 25%», - сказано в повідомленні.

Відео дня

У Кабміні також додали, що, за попередніми розрахунками, балансова вартість активів групи «ліквідації і списання» становить 5,7 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України представило проект «Е-контракт», який продовжить інформаційну трансформацію в сфері публічних фінансів шляхом переведення всіх укладених на майданчику Prozоrro договорів в електронний формат.

За даними Міністерства розвитку економіки, за три роки в системі Prozorro було реалізовано об'єктів на суму понад 17,5 млрд грн.

Система Prozorro була поширена в Україні на всіх державних замовників з 1 серпня 2016 року при проведенні закупівель товарів вартістю понад 200 тис. грн і послуг - понад 1,5 млн грн. Ключовим критерієм перемоги в тендері в рамках Prozorro є ціна, а економія державних коштів досягається за рахунок конкуренції за ринковим принципом.

У середині жовтня президент України підписав закон про зниження допорогових закупівель в системі Prozorro до 50 тис. грн. Також закон зобов'язує замовника надавати звіти в систему Prozorro про всі закупівлі вартістю від 1 копійки (раніше - від 50 тисяч гривень).

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів почати підготовку до великої приватизації до 1 грудня.