Маркарова: Сьогодні ми даємо старт проекту «Е-контракт» / фото facebook/minfin.gov.ua

Міністерство фінансів України представило проект «Е-контракт», який продовжить інформаційну трансформацію у сфері публічних фінансів шляхом переведення всі договорів, які укладаються на майданчику ProZоrro, в електронний формат.

Читайте такожЗеленський підписав закони про електронні касові апарати та кешбек

Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова під час презентації громадськості та міжнародним експертам концепції даного проекту.

Відео дня

«Сьогодні ми даємо старт проекту «Е-контракт», який повністю переведе всі договори, які укладаються на ProZоrro і які ми бачимо в Держказначействі, в повноцінну електронну форму», - сказала Маркарова.

За її словами, після перемоги на тендері через майданчик електронних торгів ProZоrro ці договори можна буде відразу підписати.

«Це буде великий подарунок для бухгалтерів всієї країни, тому що після укладання і виграшу тендеру через ProZоrro можна буде відразу підписати ці договори (з допомогою електронного цифрового підпису - УНІАН)», - додала міністр фінансів.

Також вона зазначила, що вже зараз створена робоча група, яка працює над проектом, а реалізація даного проекту займе в середньому 4-6 місяців.

"Зараз йдуть процеси узгодження нормативної бази та технічного завдання, але через 4-6 місяців система може бути повноцінно запущена. Якщо ми побачимо, що це можна буде зробити швидше, ми тоді виділимо "пілот" і повідомимо додатково. Але ми точно з командою здатні за 6 місяців зробити цей проект реальністю", - підкреслила голова Мінфіну.

Згідно з розданим під час презентації прес-релізом, «Е-контракт» інтегрує і автоматизує процеси трьох відомств: Держказначейства, Мінфіну (E-data - Spending - витрати бюджетних коштів) і Мінекономрозвитку (Prozorro).

«Е-контракт» - це інструмент, який допоможе впорядкувати процедуру укладання договорів на всіх її етапах - від ініціативи до звіту, стане новим інструментом для аналізу даних і для контролю використання бюджетних коштів», - наголошується в релізі.

Довідка УНІАН. "Е-контракт" - наступний крок у створенні єдиної "екосистеми" публічних фінансів. В даний час є відкритими єдиний портал використання публічних коштів, портал бюджет для громадян Open Budget, портал реєстру проектів міжнародних фінансових організацій, портал Boost для аналізу бюджетних показників, що дозволяє українцям здійснювати моніторинг фінансів держави.