Міжбанківський ринок балансувався без участі Нацбанку / фото УНІАН

Національному банку України у вівторок, 24 березня, вперше за останні кілька тижнів не довелося проводити інтервенції з продажу валюти на міжбанківському валютному ринку для згладжування надмірних курсових коливань, тоді як раніше регулятор продавав по 50-300 мільйонів доларів щодня.

Читайте такожГривня відновила зростання: свіжі курси Нацбанку

Про це сказано на сторінці регулятора в соцмережі Facebook.

Відео дня

"Вперше за останні кілька тижнів Національному банку не довелося проводити інтервенції з продажу валюти. Міжбанківський ринок балансувався без нашої участі", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що котирування гривні до долара на міжбанку перебували переважно в діапазоні 27,7-28 гривні/долар.

Як повідомляв УНІАН, на українському валютному ринку два тижні спостерігався підвищений попит на валюту, викликаний погіршенням настроїв учасників ринку через поширення у світі коронавірусу, проте вже під кінець минулого тижня ажіотаж на валютному ринку почав падати, оскільки українці продали валюти більше, ніж купили.

У НБУ заявили, що не вводитимуть обмеження на валютному ринку України та продовжать згладжувати надмірні коливання допомогою продажу валюти з резервів.

На позаминулому тижні регулятор витратив на підтримку гривні 981,6 мільйона доларів, а на минулому – понад 1 мільярд доларів.

За інформацією НБУ, поточний обсяг резервів перевищує 24 мільярди гривень.

У 2019 році Нацбанк поповнив резерви допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 7,9 мільярда доларів.