Кабмін перейменував одне з міністерств / фото УНІАН

Кабінет міністрів України 21 травня перейменував Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства в Міністерство економіки.

Про це йдеться у відповідній постанові уряду №504 від 21 травня.

"Перейменувати Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства на Міністерство економіки", - сказано у постанові.  

Повідомляється також, що прем’єр Денис Шмигаль доручив Міністерству економіки у місячний строк подати пропозиції щодо внесення до актів законодавства "змін, що випливають із цієї постанови".

Читайте такожКабмін призначив тимчасового керівника "Укравтодору"

Кадрові перестановки в уряді

  • 20 Верховна Рада призначила голову Державної податкової служби Олексія Любченка першим віце-прем'єр-міністром - міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. За ухвалення відповідного рішення проголосували 293 депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів.
  • 20 травня Верховна Рада України призначила очільника «Укравтодору» Олександра Кубракова міністром інфраструктури. За це рішення проголосували 284 народних депутата з 384, зареєстрованих у сесійній залі.
  • 20 травня Верховна Рада призначила заступника міністра охорони здоров'я - головного санітарного лікаря Віктора Ляшка міністром охорони здоров'я. Це призначення підтримали 262 народних депутати.